Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Ensimmäinen työkoirani

 

 

 

Dogo on rotunsa ainoa joka on aktiivisesti suorittanut työkoira testejä Suomessa. Myöskin KV tason näyttely koira, jolla on muitakin tuloksia kuin vain näyttely tittelit nimen perässä. Vastaa heti uhkaan ja toimii hyvin uhka tilanteissa. Toimii kuten rodun tulisikin toimia uhka tilanteissa. Dogo on erinomainen etsintään ja se onkin sen vahvin puoli. Tasapainoinen ja hyvä luonteinen. Erottaa tilanteet ja pystyy toimimaan niin työssä, kuin arjessa (mm. lapsi perheen koirana ).  Yksi parhaista koiristani ja yksi rakkaimista.

Järjestyksenvalvonta koe suoritettu HYVÄKSYTYSTI : 2007, 2009.

Vartiomis koe suoritettu osittain / ei uusittu osaa ( koira sairas ) :  2011  

75 % tottis, etsintä ( suorittamatta hyväksytysti suojelu osuus).

- Lähetetty käskystä kiinni ( syy lopetukseen suojelu osuus) / ohjaaja huomasi että ei pysty suoriutumaan osasta.

Dogo ei kyennyt suoriutumaan suojelu osuudesta ja syykin löytyi myöhemmin. Dogo on ollut sairaana pitkään ja olemme sen tutkineet. Helmessä tehty tutkimus osoitti että Dogolla on silloittuma selässä ja myöskin eturahanen on laajentunut + infektio.  Dogolla on ollut ongelmia koko ikänsä hormooni toiminnan kanssa ja se on ollut aina liian suuri.  Dogo on ollut monella antibiotillla ja hormooni lääkityksellä, jo 2011 vuodesta. Eikä ole vieläkään kunnossa ja jatkamme antibiottia. Nyt harkitsemme leikkaamista tai hormoonia joka pitää koiran "leikattuna" 5 vuotta. Selkään otamme kipulääkitystä tarvittaessa tai tutkimme lisää. Tutkimus on arvio hinta 800e ja muut päälle tietenkin. Ikää on jo koiralla yli 9 vuotta ja rodun ikä se 14 vuotta. Työkoiran ikä on 10 vuotta - eläkkeelle. Joten mietimme mikä on nyt fiksuinta ja koiralle parasta.  Rodulla usein tyypillinen, liian suuri sukupuolivietti. Joka on jo häiritsevä ja aiheuttaa terveydellisiä ongelmia. Mm. eturauhasen laajentuma, siihen liittyvät sairaudet / riskit. Myöskin rodulla yleisin ongelma onkin iho ongelmat, jotka johtuvat hormooni toiminnasta. Iho reagoi vanhasti siihen ja osat ruoka aineet aktivoivat sitä vielä. Usein rodulla onkin kyse siitä, eikä allergiasta. 

 

Selkä ongelmat rodulla / sairaudet?

Olen omistanut kaksi Dogo Argentinoa ja kummallakin todettu sama sairas, vaikka o vatkin eri linjoista. Kummallakin on todettu sillottuma selässä. Eri lijoista ja eri maan tuonneista.  Olisi syytä alkaa kuvaamaan rodun selkä ja karsimaan sairaat yksilöt pois jalostuksesta. Meidän nartun pistin hieman yli 7 vuotiaana selän takia pois. Nyt heti 5 kk jälkeen todettu toisella koirallani sama sairas. Kun selkä alkaa liikaa kipuilemaan, pistämme Dogon pois. Mutta niin kauvan kun Dogo voi elää eläkkeellä, niin pidämme sen. Ehkä harrastelemme jotain, jos selkä kestää sen. Dogolla on onneksi vain yhdessä kohtaa, Mandilla oli monessa ja keskellä selkää.

 

Rodun koulutus on hyvin saman tyyppistä kuin mm. Rottweilerin. Täytyy muistaa että jokainen koira on yksilö.  Dogo Argentino on vaativa rotu ja sitä ei tule hankkia kuin aktiiviseen kotiin.   Ehkä meillekkin vielä tulee joskus valkoinen, mutta nyt meille riittää Dogo. :)

                                                                                                                

                                                                                                                 - Soile & Dogo

 

 

Kiitämme Dogon kanssa kaikkia jotka ovat meitä tukeneet ja uskoneet meihin!

 

 

 

©2019 layout206 - suntuubi.com