Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

VAROVARAANI

(Varanus exanthematicus)

 

Arovaraani harrastukseni & kasvatus haaveet lajista

Ongelmia sivuilla tällä hetkellä! Kaikki kirjoitukset eivät näy jostain syystä vaikka ne ovatkin tallennettu sivuille. Pyrimme saamaan ongelman pian pois Arovaarani puolelta jossa vika on.

 

//////////// Arovaraanimme ovat muuttaneet uuteen kotiin 2012 vuoden lopussa. ////////////

 

 

Tie lajin pariin  

Ostimme aikoinaan ensimmäisen arovaraanimme jonka nimi oli Kaisa. Ihastumme lajiin täysin, mutta Kaisan lopettaminen johti siihen että emme heti hankkineet uutta koska surimme liskomme pois menoa.  Hankimme myöhemmin uuden arovaraanin pitkän miettimisen jälkeen. Olimme kaikki hankkineet viimeisen päälle ja hain ihanan arovaraani vaavin tutusta eläinkaupasta. Ikävä kyllä Paavo olisikin sairas ja lähti iki uneen muutaman kk jälkeen kun oli ollut meillä kotona. Paavon pois meno sai meidät jo melkeen lopettamaan koko matelia harrastuksen. Aika parantaa haavat ja pääsimme surun, pettymyksen yli.  Kun huomasin ilmoituksen Ninjasta niin se muutti meidän elämän ja aloimme uudestaan matelia harrastajiksi. Laji on vienyt täysin sydämmeni ja lisäämme lajin määrää kun saamme isommat tilat vielä arovaraaneillemme.  Muokkaamme hyvin luonnon mukaiseksi tilat. Haluamme tarjota näille ihastuttaville liskoille luonnon mukaisen ympäristön ja ravinnon.

Haaveet ja tavoite

  • Kasvattaminen 
  • Saada Suomeen albiino yksilö omaan kasvatukseen
  • Luoda mahdollisemman luonnon mukaiset olot
  • Perehtyä paremmin lajin oikean mukaiseen hoitoon
  • Perehtyä paremmin lajin oikean mikaiseen ruokintaan
  • Tehdä yhteistyötä muiden lajin kasvattajien kanssa
  • Saada oma huone terraarioksi arovaraaneillemme

Ensimmäinen arovaraanini  (Kaisa)

Kaisa joka oli  90 cm ja n. 4 kg painava uros.  Kaisa jouduttiin nukuttamaan pois koska entinen omistaja ei ollut hoitanut sen sairautta. Kaisalla oli leuvassa patti (infektio) joka oli levinnyt ja sitä ei voitu leikata. Koska lisko olisi menettänyt lähes koko ala leuvan sen vuoksi ja eläinlääkäri ei lähtenyt rakentamaan uutta leukaa. Koska Kaisa ei olisi ehkä oppinut syömään teko leuvalla joka sille olisi rakennettu leikkauksen yhteydessä.

Toinen arovaraanini  (Paavo)

Ostin 2009 vuonna eläinkaupasta 09 Ruotsi arovaraanin poikasen joka menehty sairauteen 2009 vuonna. Kuoleman syynä oli synnynnäinen vika, jonka vuoksi kuoli nuorena. Ehti meillä olla muutamia kuukausia vain ja sitten kuoli. Löysin sen terraariosta kuolleena kun olin menossa ruokkimaan meidän Paavoa. Paavo oli uros arovaraani. 

Kolmas arovaraanimme (Ninja)

Ruotsin 2007-2008 syntynyt arovaraani. Ninja on Hämeenlinnasta yksityiseltä henkilöltä ostettu ja se on ostettu Amazonica Riihimäki Lemmikkiliike 21.3.2009. Ninja on ostettu meille 13.2.2010.

 

 

Laji vei sydämmemme täysin Ninjan jälkeen  (Marko, Susanna)

Meille tuli 2011 vuonna kaksi arovaraania lisää, nimeltä Marko ja Susanna. Arovaraanimme asuvat laumassa, enään emme pidä yksin elämässä koska selvästi viihtyy paremmin laumassa. Haaveissa myöskin kasvattaa lajia pieni muotoisesti. Kasvatus haave on edennyt siihen että meillä on kaksi naarasta ja yksi uros.  Nola on meidän neljäs arovaraani ja naaras.

 

 

Ruokimme luonnonmukaisesti ja monipuolisesti arovaraanimme. Olemme perehtyneet lajiin ja sen oikean mukaiseen ruokintaa, hoitoon.

 

 

                   

©2019 layout206 - suntuubi.com