Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Siili ja allergia

 

Kuva: <3Yleensä uloste ja virtsa aiheuttavat allergiaa jos ei huolellisesti siivoa siilin tiloja, wc-laatikkoa. Se altistaa allergialle jos ei huolehdi siilin siisteydestä. Pääsevät ilmaan ja siitä ihmisen hengitysteihin.  Siilille voi tulla jopa allergiseksi 3 vuoden jälkeen, pitkän altistuksen vuoksi.  Siilin pöly voi aiheuttaa allergiaa ja se on helppo testata pitämällä siiliä paljon käsissä. Iho menee hieman rikki kun siilillä on piikit ja saa erittäin allergisella oireet heti. Allergian huomaan myöskin sillä että alkaa mm. kuristamaan, hengittäminen on raskasta. Muut oireet: kurkkua tai ihoa kutittaa tai silmät vuotaa yms.. Jos eläimelle on pahasti allerginen sen huomaa heti samassa huoneessa tai käsittelyssä. Ihminen ei voi olla eläimen kanssa koska oireet ovat niin voimakkaat.

Siilin tarvikkeet ja ruoka (allergia)

Siilin ruuville ja tarvikkeille voi olla allerginen tai tulla allergiseksi. Yleensä kuivatut hyönteiset aiheuttavat allergiaa tai siilin wc-hiekka. Sen takia suosittelen kristallihiekkaa koska se ei yleensä aiheuta allergiaa ja se ei pölise tai ole hajustetta. Myöskin se on turvallista siilille ja imee hyvin kaikki hajut + kuivattaa ulosteen. Tarkista siilin takapää jotta sinne ei jää kiinni kristallihiekkaa. Jos jää ota varovasti se pois, se ei ole siilille vaarallista.  Elävät hyönteiset ja niiden tarvikkeet voivat aiheuttaa allergiaa. Jos epäilee allergiaa siilin ruuville tai tarvikkeille niin pitää kokeilla yksitellen ruoka ja tarvike. Jotta saa tietää mikä aiheutta allergiaa ja mikä ei.

Allergiasta ja yhteisvaikutuksesta


Myöskin mm. home altistaa allergioille ja saattaa aiheuttaa yhteis vaikutuksena allergian. Joka ajan mukaan paranee jos ei ole homeen kanssa tekemisissä. Mutta homeesta jää aina vaurio, varsinkin pitkän ajan altistuksesta. Joten jos huoneessa tai eläinten ruuvissa on home itiöitä tai hometta se altistaa allergioille.

Suosittelen keskustelemaan lääkärin kanssa jos sinulla on vakava allergia ennen siilin hankintaa.

©2019 layout206 - suntuubi.com