Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

 

 

 

 

 

Olemme kasvatus sunnitelman toteuttaneet kolmen vuoden aikana. Aloitimme kasvatuksen lajilla 2009 vuonna. Soile´s kasvatus ajaa lajin hyvin vointia Suomessa ja tekee yhteistyötä ulkomailla muiden kasvattajien kanssa. Teemme yhteistyötä Suomessa kasvattajien kanssa aktiivisesti.

Nyt teemme uusia tavoitteita ja yksi niistä on tuoda lisää erikoisia yksilöitä Suomeen.   Tuoda lisää eri linjaisia lajin yksilöitä. Tehdä paljon yhteistyötä ulkomaalaisten osaavien kasvattajien kanssa. Tuoda Suomeen tietoa lajista ja viedä tietoa lajista ulkomaille. Neuvoa ja opastaa muita lajin hoidossa ja pidossa. Olla tukemassa muita aloittavia kasvattajia ja myöskin jakaa jalostuksesta tietoa. Viedä Suomesta ulkomaille terveitä ja hyviä linjoja.

 

Kasvatussuunnitelmani on kasvattaa terveitä ja hyvä luonteisia siilejä. Pitämään Suomen siili kannan hyvänä ja tekemään yhteistyötä muiden virallisten kasvattajien kanssa. Tuomaan uutta verta Suomen siili kantaan, hakemalla hyvä sukuisia siilejä jalostukseen. Jalostus siilit valitsemaan tarkasti ja vain hyviä yhdistelmiä käyttämään. Olemaan aktiivinen kasvattaja ja antamaan aitoa, oikeaa tietoa lajista.

 

Kasvatukseni olen aloittanut 2009 vuonna ja olen silloin liittynyt jäseneksi. Olen heti tietoisesti halunnut hakea kasvattajanimeä ja noudattaa kasvattaja sääntöjä. Olen tehnyt jo virallisten kasvattajien kanssa yhteistyötä. Olen käyttänyt virallisen kasvattajan urosta jalostuksessa. Olen ottanut selvílle yhdistelmistä mitä olen käyttänyt ja ollut tarkka mitä yhdistelmää käytän jalostuksessa.

 

Haluan kasvattaa siilejä jotka soveltuvat jalostukseen ja lemmikiksi. Jokainen yhdistelmä minkä valitsen katson että se täyttää vaatimukseni ja yhdistyksen suositukset. En käytä jalostuksessa sisäsiitosta ja haluan käyttää siilejä jotka ovat sukutaulussa 0 %.

 

 

 

 

Katson että kaikki siilin poikaset saavat hyvän ja osaavan kodin. En tuota liikaa poikasia ja pidän kannan sopivan kokoisena. Rekisteröin kaikki kasvattamani siilin poikaset. Sijoitan lupaavimmat siilin poikaset osaaviin ja sopiviin koteihin. Teen kirjalliset myynti ja sijoitussopimukset jokaisesta poikasesta.

 

 

 

 

 

 • terve

 • terve sukuinen

 • hyvä luonteinen

 • hyvä rakenteinen

 • hyvä sukuinen

 • oikein ruokittu ja hoidettu

 • sukutaulu tiedossa tai alkuperä

 

 

Jalostus siilin tulee olla terve ja hyvä luonteinen. Käyttämällä ainostaan siilejä jotka jalostukseen soveltuvat. Poistamalla siilit jalostuksesta jotka siihen eivät sovellu. Käyttämällä tuonti siilejä ja tuomaan uutta verta Suomen siili kantaan. Käyttämällä oikein tyyppisiä ja rakenteisia siilejä. Ruokkimalla jalostus siilit oikein ja monipuolisesti. Käyttämällä uutta tietoa ja parempaa, saavuttamaan paremman jalostus tuloksen. Laatu on tärkeämpi kuin määrä, pitämään kannan puhtaana ja hyvä laatuisena Suomessa. Tekemään yhteistyötä muiden kasvattajien kanssa ja Yhidtyksen kanssa.

 

 

 

 

 

 • suosituksien mukaan tilat ja pinta-ala

 • siistit ja hyvin hoidetut

 • tarpeeksi liikuntaa mm. juoksupyörä

 

 

 

 

 

Kaikki siilin poikaset luovutetaan 7-8 viik ja 200g. Kasvattamamme siilin poikaset luovutetaan eläinlääkärintarkistamana ja kirjallisen todistuksen kanssa.

 

 

 

 

 

Kasvattamamme siilin poikasille tulee pentupaketti joka on monipuolinen ja antaa hyvän alun uudelle omistajalle.

 

 

 

 


Monipuolinen ja hyönteis painotteinen. Hyönteisiä n. 90 - 100% ruokavaliossa ja 1 vrk vitamiini, kalkki seos ruokaan. Muuta n.  10% mm. kuivattu kanankaula

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sivu kesken huom!

 • Kuvat puuttuu
 • Kirjoituksen oikein tarkastaminen
 • Tietojen päivittäminen

 

 

 

 

Jalostus siilin ja poikasten ruokinta

 

Pentupaketti

 

Pentutarkastus

 

Jalostus siilin tilat

 

Jalostus siilin valinta

 

Olen tietoinen siilejen sairauksista ja otan sen huomioon omassa kasvatuksessani. En käytä sairasta siilä tai sen sukuista jolla on perinnöllinen sairaus suvussa ja tiedostettu. Tuon omasta kasvatuksesta negatiiviset ja positiiviset asiat julki. Poistan jalostuksesta siilit jotka siihen eivät sovellu tai koko linjan jos siihen on tarve.

©2019 layout206 - suntuubi.com